Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau kan je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het is een misvatting dat een uitzendbureau alleen tijdelijk werk aanbiedt of werk voor lager en middelbaar geschoolden. Er zijn ook uitzendbureaus in Utrecht die speciaal gericht zijn op vaste en tijdelijke banen op mb- en hbo/wo-niveau. Mocht je een tijdelijke baan aangeboden krijgen, dan is dit wel ontzettend goed om je cv op te bouwen en werkervaring op te doen. Vooral voor starters die net van klaar zijn met een opleiding is werken via een uitzendbureau een uitkomst.

Ben je aan tijdelijk werk gekomen, dan kan dit ook nog leiden naar een vaste baan. Het komt steeds vaker voor dat tijdelijk werk wordt omgezet naar een vast contract bij een bedrijf. Het bedrijf weet namelijk wat ze aan je hebben en jij kent het bedrijf en je functie inmiddels goed.

INSCHRIJVEN UITZENDBUREAU

Je kunt vaak op de website van het uitzendbureau alle vacatures bekijken en solliciteren. Maar het is nog handiger om je (vaak kosteloos) in te schrijven bij één of meerdere uitzendbureaus in Utrecht. Door een profiel aan te maken met informatie over je opleiding, ervaring, het soort baan dat je zoekt en je salariswensen kan het uitzendbureau voor jou een geschikte baan vinden.

Overzicht van uitzendbureaus in Utrecht